søndag den 22. marts 2015

100 kroners weekend

Jeg havde tilmeldt mig kurset "100 kroners survival" gennem URSUS Outdoor Eduaction og det foregik i weekenden 20. - 22. marts. Konceptet var enkelt, vi skulle møde op i det tøj vi stod og gik i, intet andet, altså ingen grej af nogen art, hverken kniv, kogegrej eller soveudstyr.

Mandagen før vi skulle mødes var vi på 27 tilmeldinger, men da dagen kom, var vi nede på kun 13 deltagere plus de 2 instruktører, Lars og Rune. Måske nogle havde luret vejrudsigten hvor der var lovet nedbør en stor del af natten mellem fredag og lørdag samt temperaturer nede omkring -6 grader natten til søndag. Det afskrækkede da heldigvis ikke alle :)

Vi mødtes alle på Horsens station kl. 16.00 fredag den 20. marts og efter en kort briefing og en hurtig præsentationsrunde samt inddeling af de 3 hold, gik turen med Harald Nyborg/Aldi/Biltema. Vi fik hver en kuvert med vores navn og bagpå en angivelse af hvilken butik kuvertens indhold måtte bruges i. Altså ikke noget med at spare lidt penge i den ene butik til fordel for at kunne bruge lidt mere i den anden. Vores hold havde ca. 85 kroner til Aldi, 85 kroner til Harald Nyborg og 3x 85 kroner til Biltema.

Vi havde ca en time til at gøre vores indkøb. Vi skulle tænke os godt om, vi skulle dels have mad til 4 måltider til 5 mennesker men også sovegrej og redskaber til at bygge lejr af, men også noget at drikke af og noget at lave mad i og spise med. Der blev tænkt kreativt og vi fik da også klunset os til lidt papkasser og plastik :)

Vi fik bl.a. købt 1L målebæger, kageform, økse, presenning, lygte, forrudedækken, kniv og snor


Da alle 3 hold havde fået købt ind, gik turen mod Gludsted Plantage hvor vi fik parkeret bilerne og gik derefter de knap 2 km til lejrpladsen.

Det var ved at blive tusmørke, og vi fandt hurtigt et super godt sted at lave lejr. Der skulle arbejdes tjept hvis vi skulle have en chance for at nå størstedelen af arbejdet inden der blev helt mørkt. Vi var dog ikke helt i mål da mørket tog magten og det sidste måtte laves i mørke med lidt sporarisk lys, da vi kun havde én lygte.Der var samling kl. 22.00 og vi havde pakkeleg :) Fuldstændig som til julefrokosten, skide sjovt som altid og vores hold slap da også afsted med nogle gode ting: Valnøddesnaps, instant-kaffe, lommelygte, juleøl, hobbykniv, 3 cykelslanger, en citron og en presenning.

Vi gik efterfølgende i "seng" hvor vi lå på 3 stk. forrudedækken, havde 2 over os samt den ny-vundne presenning, ret kort efter begyndte den lovede regn desværre, men vores arbejde med at bygge lejr var ikke forgæves, vi forblev tørre natten igennem. Nogle faldt ret hurtigt i søvn mens andre kun sov sporarisk i løbet af natten, personligt nåede jeg vel ca. en lille time.

Det blev morgen og solen stop op bag de grå skyer, menuen stod på havregrød med rosiner -super lækkert og det ligger en god bund! Vi pakkede stille og roligt vores lejr ned, da vi skulle videre til en ny lejrplads i en anden del af skoven.Vi fik lavet en rygsæk af nogle grene, snor og de cykelslanger vi vandt i pakkelegen. det er jo trods alt noget lette at bære tingene på ryggen, og vi skulle gå ca 5km for at nå den næste lejrplads. Vi fik kort og kompas udleveret og afsted vi gik, og tog den direkte vej, tværs over heden :)

Vi nåede lejrområdet en times tid før de andre. Vi var ikke helt sikre på hvor vi skulle slå lejr, men satsede på tilgivelse frem for tilladelse og fandt det sted vi mente var perfekt.Vi havde masser af tid, og ville denne gang lave en ordentlig lejr. Vi fandt et væltet træ hvor stammen var knækket ca. 2 meter fra jorden, det blev grundlaget for vores "hytte", der var også godt med læ så vi gik igang med at finde diverse stammer og grene, mos mv. vi kunne bygge taget af, bunden blev dækket med gran-grene og mos, så vi kunne ligge komfortabelt (der er ikke meget komfort i et 2mm tykt forrudedækken, hvis nogle skulle være i tvivl) der gik det meste af 3 timer og lidt til, med at lave "hytten", der blev hakket, savet, slæbt og bundet sammen, og sulten pressede sig snart på.Aftensmaden skulle tilberedes og denne gang var det nuddelsuppe med bønner der stod på menuen.Mørket faldt på og natten nærmede sig, vi snakkede en del om, at vi nu ikke troede at det ville blive de minus grader som de havde lovet i vejrudsigten, det skulle senere vise sig at vi desværre ikke fik ret :(
Da klokken var ca. 22.00 havde vi alle lagt os tilrette og havde et håb om at det blev en mere komfortabel nat end natten før, hvor vi ikke havde fået sovet ret meget. Vi havde jo lavet en god hytte der gerne skulle være knap så kold at sove i. Det var så absolut ikke tilfældet :( -vi lå ganske vist meget bedre, men holy sh*t der var koldt! Inden klokken var midnat sad vi alle omkring bålet igen, da det nærmest var umuligt at sove pga kulden!

Vi nåede alle at sidde i samtlige mulige og umulige stillinger omkring det her bål, oppe at stå, ned og sidde, op og stå, ned at sidde osv, osv… Da klokken var omkring 03.00 var Karsten og jeg ude at gå en tur for at få noget cirkulation i kroppen og varmen i tæerne, der var bælg-ravende mørkt, så lygten var i brug. Vi gik op mod de andres lejr for at se om vi var de eneste der ikke kunne sove, det var vi så ikke, der var tydeligt lys fra bålet i en af de andre lejre. Vi vendte dog omkring igen og gik tilbage til de andre der stadig sad omkring bålet. Vi fik kogt lidt vand til en kop kaffe, så vi kunne varme os lidt på den, da vandet var kogt kunne vi ikke finde vores kaffe :( så det blev til varmt vand med saften fra vores citron i stedet for, det smagte fantastisk..!

Da klokken var ved at være 05.30 var det blevet så lyst at man kunne gå i skoven uden at skulle bruge lygte. Vi gik alle en lang tur, dels for at få gang i kadaveret men også fordi der her tidligt om morgenen er store chancer for at se større flokke af vildt der kommer ud fra den tætte skov og på de mere åbne arealer. Vi så desværre ikke noget vildt, men til gengæld fik vi varmen og så den flotteste solopgang. Vi var tilbage i lejren omkring 6.40 og begyndte at pakke sammen, så vi var klar til afgang. Der var arrangeret fælles morgenmad ved bålpladsen i den anden lejr, super luksus med juice, pølser, bacon og krydderboller :)Da vi havde spist morgenmad, var arrangementet egentlig slut og vi sagde farvel og tak for en super fed oplevelse til de andre og ikke mindst til Lars og Rune for have gjordt sig ulejligheden at arrangere turen. Vi gik de ca. 3 km tilbage til bilerne og vendte snuden mod hjemmet, koner, mænd og børnene.

Alt i alt, en weekend der bød på fede oplevelser, masser af udfordringer, meget begrænset søvn, kulde og ikke mindst super godt selvskab. Om jeg vil gøre det igen? Ja helt sikkert, jeg er frisk :)

TV midt-vest var faktisk forbi, det blev til denne indslag:
http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=42533


Ingen kommentarer:

Send en kommentar